De laatste loodjes wegen het zwaarst..?
Door: liekeinsingapore
Blijf op de hoogte en volg Lieke
11 Maart 2012 | Singapore, Singapore
Althans, dat is wat ze zeggen. Maar in dit geval zijn de zwaarste loodjes al geweest en zijn er alleen maar leuke dingen in het vooruitzicht! Afgelopen tijd nog druk bezig geweest met het afronden van mijn experiment. Uiteindelijk hebben de koraaltjes het overleeft, en is de conclusie dat ze dus heel goed aangepast zijn aan sediment neerslag. Ook al was de methode niet heel ideaal (ook omdat het zo lang duurde voordat ik eindelijk echt kon beginnen), kan er in ieder geval wat over schrijven. Laatste paar dagen als een gek nog even alle beschikbare lokale literatuur doorgespit/ingescand zodat ik er in Nederland verder mee kan. Ja ik werk goed onder druk..
Naast stage was er ook nog tijd voor leuke activiteiten, zoals Singapore verder verkennen, pubquizzen en martini’s drinken (nooit gedacht dat er zoveel verschillende martini’s bestaan) en gisteren een echte beachparty op Sentosa! Toch bizar, loop je daar midden in de nacht op blote voeten in het zand, jurkje aan, lekker warm en mensen zwemmen in de zee. Niet dat het zeewater echt verkoelend werkte, maar toch. Wel jammer dat ik nu de laatste tijd juist wat meer tijd had voor dit soort gezellige dingen (doordat ik niet meer elke dag naar het eiland hoefde, dat is best slopend) en daardoor weer meer leuke mensen ontmoet heb, die ik alleen niet vaker meer kan zien omdat ik al weer wegga.. Nouja kom vast nog wel weer een keer terug!!
Vanmiddag is het dan eindelijk zover, Mariska en Karlijn komen hier aan! Vreugde:D We beginnen onze vakantie/reis op een aparte manier, morgen voor dag en dauw op (5 u) om Siti te helpen met veldwerk. Dan kunnen ze zien hoe het er hier aan toe gaat qua biologenwerk, en we komen op een stukje Singapore waar ik ze anders niet mee naar toe zou nemen. Daarna nog een paar dagen de rest van Singapore, en dan via bus/trein van hier via Maleisie naar het noorden van Thailand. Onderweg steden, jungles, temples en tropische eilanden aandoen. Er staat nog vrij weinig vast, we zien wel hoe het gaat en kunnen zo makkelijk bepalen wanneer we ergens langer of korter willen blijven. Na 3,5 week gaan ze weer terug, en ik heb nog een paar dagen in Singapore voordat ik op 10 april terugvlieg.
Het is al weer een half jaar geleden dat ik Nederland voor het laatst zag, de tijd gaat snel (achteraf:P). Er zijn, naaste de mensen natuurlijk, zeker wel dingen die ik ga missen aan Singapore, zoals het zwembad bij mijn condo, nooit een jas aan, tot ’s avonds laat buiten kunnen zitten, overal rijdt wel openbaar vervoer, het is super veilig, er gebeurt hier nooit iets ernstigs, iedereen gaat vreedzaam met elkaar om (tenzij je besluit in de MRT je lange okselhaar te kammen (!! Ja je leest het goed), dan wordt je er door oude dames met paraplu’s uitgemept.. Bizar verhaal, weet niet of de nieuwssite waar ik het op gelezen heb als betrouwbaar te noemen is), overal goed en lekker eten, winkels zijn altijd open, onweer is nog echt onweer zoals moeder natuur het bedoelt heeft, en er zijn genoeg natuurparken om lekker te wandelen en ontspannen.
Het enige nadeel is dat veel mensen zich dit realiseren, en dat het dus overal DRUK is. Natuurlijk ben ik ook niks gewend, en hier heb je geen MRT personeel dat je naar binnen drukt zoals in Japan/China. Maar toch; als je denkt oke nu zit het echt vol, er weten zich altijd nog mensen naar binnen te proppen waardoor ademhalen toch een stuk lastiger wordt en de airco opeens niet koud genoeg kan. En de overheid pakt de overbevolking op een interessante manier aan, er zijn niet te veel mensen nee er is te weinig land. Dus kopen ze wat land van Indonesie, verplaatsen ze dat hierheen en daar kunnen daar weer mega woonblokken en winkelcentra op gebouwd worden. Rare jongens die Aziaten.
Waar ik wel naar uitkijk, naast weerzien met vrienden en familie uiteraard, zijn de mooie oude huizen/gebouwen en straatjes in Nederland, lekker en goedkope kaas en alcohol, en overal op mijn fietsje heen kunnen! Maarja voor nu vind ik het hier nog wel prima te vertoeven.. Ben benieuwd hoe ik daar in april over denk.
Ik heb geen idee hoe het zal gaan met internet tijdens de reis, maar zal wel af en toe een teken van leven proberen te geven via facebook of iets dergelijks! Anders tot ergens na 10 april:)
Voor de laatste paar fotootjes die ik afgelopen tijd gemaakt hebt, check: https://picasaweb.google.com/106012013785348484795/Singapore?authkey=Gv1sRgCJbziOrm0-zBuwE#5718477110876590930
11 Maart 2012 - 03:56
Paula:
Hey Lieke,
Wow wat is het warm bij jou. Dat valt in het noordelijk gelegen Beijing toch vies tegen. Het is hier zonnig, maar -4. Juk.
Begrijp ik het goed dat je in april naar huis gaat en dan je scriptie moet afschrijven?
Veel plezier op je reis met Karlijn en Mariska!
Groetjes Paula
htalent.waarbenjij.nu -
11 Maart 2012 - 04:34
Vera:
klinkt allemaal niet verkeerd Lieke! Goede reis, en hopelijk heb je nog iets aan mijn Maleisietips:)! -
11 Maart 2012 - 10:44
Valerie:
Fijn dat je tijd in Singapore zo fijn was, geniet nu van het reizen!!! Dat is nog vetter :D -
11 Maart 2012 - 11:33
Lucy:
leuk verhaal weer. heerlijk die temperatuur daar bij jou,krijg dan zin aan de vakantie,alhoewel het hier vandaag ook lekker is,heb al even buiten gezeten. Jammer dat je er met pasen nog net niet bij bent al scheelt dat wel een doos eieren natuurlijk. Ik wens je,jullie veel plezier op jullie rondreis . geniet er nog maar even van. Groetjes arend en lucy. -
11 Maart 2012 - 22:03
Rosita:
Lieke in ieder geval nog veel plezier deze laatste weken en we hopen je heelhuids terug te zien op 10 april. zal wel wennen worden weer in Nederland, was het voor ons zelfs na die 12 dagen. gr. mama -
13 Maart 2012 - 02:03
Mariska: